Saker Vatten copy
stopp i avlopp

Har du Stopp i avloppet?

Stopp i avloppet är ett vanligt problem som kan orsaka allt från obehagliga lukter till avloppsöversvämningar i hemmet. Vanliga orsaker till stopp i avloppet kan vara matrester, fett och oljor, hår, tvättmedel eller andra föremål som inte ska spolas ner i avloppet.

Det finns flera metoder för att avhjälpa stopp i avloppet. En vanlig metod är att använda en avloppsspiral eller slang för att mekaniskt bryta ner och lösa upp stoppet. En annan metod är att använda kemikalier som kan lösa upp blockeringen. Det är viktigt att använda de kemikalier som är lämpliga för just ditt avloppssystem och att följa instruktionerna noga för att undvika skador på rörsystemet eller skada på miljön.

Förebyggande åtgärder kan också hjälpa till att förhindra stopp i avloppet. Till exempel kan man undvika att spola ner matrester, fett och oljor i avloppet och se till att hålla avloppet rent från hår och andra föremål. Det kan också vara bra att använda en sil eller ett durkslag i diskhon för att förhindra att matrester och hår hamnar i avloppet.

Om stoppet inte kan avhjälpas med enklare åtgärder eller om du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga, kan det vara lämpligt att kontakta en professionell rörmokare eller VVS-tekniker för att få hjälp.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Oskar Johan copy

Oskar & Johan
Projektledare

Telefon: 08-502 48 637
info@stockholm-rormokare.se

Oskar Johan copy

Vill du bli kontaktad?